RSS

Fii fericit!

20 Mar

Fa din fericire o prioritare. Daca fericirea nu se afla in fruntea listei tale de planuri si dorinte si sunt altele lucrurile pe care ti le doresti ar fi bine sa incerci ca macar aceste lucruri sa-ti ofere o stare de bine care sa te faca fericit.

Fa planuri pentru a fi fericit. La fel ca in orice alt domeniu de activitatea pentru a reusi trebuie sa faci planuri. Cei care nu planuiesc nimic, de fapt, planuiesc esecul.

Fixeaza-ti obiective pentru a fi fericit. Asa cum spuneam mai sus a face planuri inseamna a-ti fixa obiective. Aceste obiective trebuie sa fie specifice, masurabile, realizabile in timp. Pe langa acestea trebuie sa-ti planifici si in cat timp vei atinge aceste obiective.

Fa lucruri care te fac fericit. Desi pare ciudat, oamenii fac rar ceea ce le face cu adevarat placere. Este important sa faci ceea ce-ti place cat mai des posibil.

Fixeaza-ti sarcini din care poti obtine satisfactii. Satisfactia este o parte importanta a fericirii.  Chiar  si atunci cand ai de indeplinit activitati care includ sarcini nu foarte placute tot ai satisfactia lucrului implinit, finalizat.

Joaca-te si distreaza-te. Nu lua viata prea in serios. Desi cu totii avem responsabilitati nu vad de ce nu am putea sa ni le asumam intr-o maniera mai “jucausa”. In realitate cei care procedeaza asa sunt mult mai multumiti de viata lor.

Foloseste-te de calitatile tale. Desi cu totii ar trebui sa ne imbunatatim domeniile in care nu suntem foarte performanti nu trebuie sa uitam de punctele tari de care dispunem si sa le utilizam la maximum.

Fii curios. In mod constant cauta modalitati de a te binedispune.

Fii recunoscator si apreciaza cee ce ai. In general ne focusam pe ceea ce nu avem  in loc sa ne concentram pe ceea ce avem. Nu exista dubii ca o data ce vom aprecia si vom fi multumiti cu ceea ce avem deja, starea noastra se va imbunatati simtitor.

Invata sa te placi si sa te iubescti. Trebuie sa ne iubim noi inainte de a ne iubi ceilalti. A-i iubi pe ceilalti si a fi iubit este cheia fericirii.

Investeste timp si energie in relatiile importante. Oamenii fericiri investesc mult in relatiile lor si sunt foarte suportivi cu oamenii importanti din viata lor, fiind generosi si altruisti.

Socializeaza si interactioneaza cu ceilalti cat de mult poti. Oamenii fericiti au prieteni multi si de calitate.

Traieste sanatos. Mananca bine, fii activ, practica un sport. Este destul de dificil sa fii fericit cand esti bolnav sau cand nu te simti bine.

Controleaza ceea ce poti controla. Sunt lucrusi si situatii, in viata, asupra carora avem control dar si altele asupra carora nu avem controlul. Accepta ce nu poti controla si invata sa faci diferenta intre cele doua.

Traieste in prezent. Henry Miller afirma ca “ fiecare moment este deosebit daca il vezi asa”. Singurul moment in care putem fi cu adevarat fericiti este momentul prezent. Asa ca, fii fericit acum. Daca nu acum, atunci cand?

Advertisements
 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: