RSS

Mituri despre divort si casatorie

20 Mar

Desi ar trebui sa invatam din greseli, de multe ori, a doua casatorie nu este mai reusita decat prima.
Cu toate ca multe dintre persoanele divortate reusesc sa se recasatoreasca si sa fie fericite, rata divortului la a doua casatorie este, in realitate, mai crescuta.

Convietuirea inainte de casatorie reprezinta o modalitate de a reduce riscul unui divort.
In realitate sunt studii care atesta faptul ca cei care locuiesc impreuna inainte de casatorie au mai multe sanse sa divorteze. Persoanele care sunt dispuse sa locuiasca impreuna inainte de casatorie sunt la fel de dispuse sa divorteze. Actul, in sine, de a locui impreuna genereaza in oameni atitudini care conduc la divort, de exemplu parera ca relatia poate fi terminata usor.

Divortul poate avea efecte negative asupra copiilor, dar pe termen lung acestia isi revin.
In realitate, divortul creste riscul aparitiei problemelor de inter-relationare la copii. Toate studiile intreprinse in domeniu arata ca, pe termen lung aceste probleme nu dispar, ci in unele cazuri se pot agrava la varsta adulta.

Aparitia unui copil creste calitatea vietii de cuplu si previne divortul.
Studiile intreprinse in domeniu arata ca cea mai stresanta perioada din viata unui cuplu apare o data cu venirea pe lume a copilului. Cuplurile care au un copil au un risc cu putin mai scazut de a divorta decat cuplurile fara copil.

Dupa divort, calitatea vietii femeii se imbunatateste cu 73% in timp ce a barbatului se imbunatateste cu 24%.Studiile arata ca pierderea femeii este de 27 % in timp ce barbatul castiga 10% in ceea ce priveste calitatea vietii.

Atunci cand parintii au probleme, este mai bine pentru copil ca acestia sa divorteze.
Un studiu realizat, pe termen lung, arata ca lucrurile stau altfel. Nefericirea parintilor are un efect negativ asupra copiilor, dar acelasi impact il are si un divort. Examinand, cu mai multa atentie, impactul negativ asupra copiilor, studiile au descoperit ca divortul ar produce un bine doar in cazul conflictelor foarte puternice. In cazul conflictelor mai minore, cum este cazul multor cupluri, divortul a facut mai mult rau copiilor. Concluzia studiului a fost ca atunci cand apar conflicte minore, pentru copii este mai bine daca parintii raman impreuna si incearca sa-si rezolve problema.

Pentru ca sunt mult mai precauti si au o determinare puternica de a evita divortul, copiii proveniti din familii divortate tind sa aiba aceeasi casatorie reusita ca si copiii proveniti din familii complete.
In realitate, mariajul acestor adulti are sanse mai mari sa ajunga la divort. Un motiv foarte puternic este acela ca, acesti adulti au invatat despre casnicie observand comportamentul parintilor. Pentru ei ideea de angajament pe toata viata nu este foarte puternica.

Dupa divort pentru copii este mai bine sa creasca cu un parinte vitreg decat intr-o familie monoparentala. In realitate famililiile cu un parinte vitreg nu sunt cu nimic mai bune decat familiile cu un singur parinte, chiar daca exista o figura paterna / materna in casa. Aceste familii au probleme specifice legate de conflictele interpersonale ce se ivesc intre copil si parintele vitreg. Din acest motiv exista riscul de destramare a familiei.

Daca esti foarte nefericit intr-un moment al casatoriei tale, acesta este un semn ca se va ajunge la divort.
Toate casniciile au momente bune si momente mai putin bune. Cercetari in domeniu au scos la iveala faptul ca 86% dintre cei care, la momentul cercetarii treceau printr-o perioada nefericita si au ramas casatoriti, cinci ani mai tarziu erau fericiti.

Advertisements
 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: