RSS

Remedii dupa despartire

25 Mar

Coboara-l de pe piedestal!
Nu-l mai idealiza si nu-l mai privi ca fiind singurul om minunat. Nu mai pierde vremea contemplandu-i fotografia. Nu te repezi sa-i raspunzi la telefon, la mesaje sau e-mail-uri.

Nu-l contacta!
Este important sa renunti in a-ti face sperante de impacare si sa intrerupeti orice fel de legatura. Nu te plange si nu te milogi; nu te imbata; nu-I scrie e-mail de despartire; nu-I trimite CD cu melodiile lui preferate; nu-I dedica un cantec la radio. Daca te vrea inapoi stie unde sa te gaseasca. Stie ca tu il vrei inapoi si nu face nimic, poate ca ar trebuie sa-ti dea de gandit.

Scrie ceea ce simti!
Scrie-i o scrisoare in care descarca-te de toate sentimentele negative pe care le simti, apoi separa-le de tine. Dupa ce recitesti scrisoarea, arde-o, rupe-o sau arunc-o dar in nici un caz nu o trimite. Vei regreta mai tarziu, daca o trimiti.

Evita locurile pe care sti ca le frecventeaza!
Nu te aventura pe teritoriul lui, nu vei fi binevenita. Gaseste locuri noi unde sa iesi pentru o vreme si fa-ti prieteni noi, daca este nevoie.  Dupa o vreme, te poti intoarce la viata de inainte, la locurile frecventate anterior, eventual la prietenii comuni.

Indeparteaza  tot ce are legatura cu el!
Nu trebuie sa le arzi sau sa le arunci definitiv, dar fotografiile, cadourile, scrisorile ar fi bine sa nu le ai in preajma, sau cel putin nu in campul tau vizual. Daca este necesar sa-ti schimbi toata garderoba pentru a scapa de amintiri, nu mai sta pe ganduri! Ca o regula generala, daca ceva iti aminteste de el, incearca sa scapi de acel obiect. Aceasta iti poate aduce echilibrul sufletesc si mintal.

Nu incerca sa-ti recuperezi lucrurile!
Daca nu este vorba de un lucru de foarte mare valoare nu incerca sa-l contactezi pentru a-ti recupera lucruri pe care le ai la el.  Linistea ta valoreaza mai mult decat orice CD, orice bluza preferata sau periuta de dinti uitata la el.

Petrece-ti timpul cu prietenii!
Lasa-I pe prietenii tai sa-ti reaminteasca ca fostul nu era asa perfect cum il vedeai tu. Cand ai chef sa-l suni, mai bine suna-ti un prieten si iesiti in oras.

Bucura-te de libertate!
Libertatea este intotdeauna imbatatoare. Bucura-te de fiecare activitate pe care nu o agrea fostul si la care trebuia sa renunti. Calatoreste, joaca-te pe calculator, mergi la cumparaturi, uita-te la tv o zi intreaga. Fa numao ceea ce doresti! Apuca-te de un sport sau mergi la sala.

Aminteste-ti de partile rele ale relatiei!
Daca ti se face dor de el, aminteste-ti de toate momentele in care s-a purtat urat cu tine. Aminteste-ti de fiecare moment in care te-a dezamagit sau te-a ranit.

Advertisements
 
 

Tags: , , , , ,

4 responses to “Remedii dupa despartire

 1. temporizator

  25 March 2009 at 9:09 PM

  it works. chiar daca merge scris mai bine, esenta articolului e valida.

   
  • Loredana Ionascu

   25 March 2009 at 9:12 PM

   Ai dreptate, este un articol scris prin 2007 :o). Intre timp, imi place sa cred, ca am mai evoluat. Multumesc

    
 2. DD64

  22 November 2009 at 1:25 AM

  ushor de zis, greu d facut:((…dar in cazul in care ramai si fara prieteni ce e de facut? TIMPUL VINDECA TOTUL! iar metodele astea nu acopera nici macar 1% din suferinta :((

   
  • Loredana Ionascu

   22 November 2009 at 12:42 PM

   Draga mea,

   Din pacate, in viata, avem nevoie si de astfel de momente, de suferinta, pentru a putea invata lectiile vieti si a evolua spiritual si pentru a ne putea bucura de momentele frumoase. Daca nu am mai avea termen de comparatie, cum am mai putea aprecia momentele frumoase?
   Si daca nu am invata nimic, pentru ce am mai trai?
   Sfaturile te ajuta sa treci mai bine de momentul greu dar nu te scutesc de suferinta. Nimic nu poate face acest lucru, pentru ca este o lege a firii de la care nu ne putem abate.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: