RSS

Terapie prin ras

17 Apr

A rade este mai mult decat un act placut, rasul este benefic pentru minte, trup si suflet.  Unde mai pui ca nu te costa nimic si mai mult de atat, este contagios, ca si cascatul. Dar oare sa fie rasul un medicament?
Un studiu arata ca un copil zambeste in medie de  de 40 de ori pe zi in timp ce un adult gaseste  extrem de putine motive de a zambi intr-o zi.

Rasul scade presiunea sangelui, imbunatateste sistemul imunitar, reduce stresul, elibereaza endorfine (“drogul natural” al fericirii), relaxeaza muschii, reduce durerea, favorizeaza oxigenarea organismului, imbunatateste capacitatea respiratorie si ajuta la mentinerea unor relatii sanatoase cu ceilalti.

Rasul ajuta la vindecarea afectiunilor psiho-somatice, creste rezistenta la stress, alunga depresia, amelioreaza valorile glicemiei, creste imunitatea, genereaza o stare de bine fizica si psihica, reduce anxietatea, imbunatateste performantele profesionale, creste libidoul, ajuta la arderea de calorii.
De asemenea, studii recente au aratat ca rasul vindeca sau amelioreaza unele forme de cancer, nevroza, reumatismul, insomnia.
Mai mult, s-a observat ca persoanele vesele care obisnuiesc sa rada des se imbolnavesc mai rar.
Rasul este indicat si la serviciu pentru ca destinde atmosfera, imbunatateste spiritul de echipa si relatiile dintre colegi, momentele vesele pe care le au in comun ii unesc si sporesc randamentul.

Terapia prin ras se realizeaza, in general, in grup si cuprinde diverse jocuri sau activitati care au simplul scop de a provoca rasul. Obiectivul principal consta in stranirea rasului in hohote. La inceput se practica exercitii de respiratie, apoi se rade la comanda, mecanic, simulat, pentru ca intr-un final intregul grup sa rada in hohote.

Cei care nu au timp de miscare fizica, este bine sa stie ca 10 minute de ras relaxeaza organismul si reprezinta echivalentul a 30 de minute de mers pe bicicleta.
Femeile ar trebui sa stie ca rasul le face mai frumoase, si nu doar pentru ca barbatii prefera prin excelenta femeile vesele ci si pentru ca rasul antreneaza muschii fetei realizand un adevarat masaj facial care ajuta la pastrarea frumusetii tenului.

Terapia prin ras este contraindicata in urmatoarele cazuri: pentru femeile insarcinate (in cazul unei sarcini cu risc), glaucom, hernie abdominala, hipertensiune arteriala, afectiuni cardionavasculare, interventie chirurgicala abdominala.

Advertisements
 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: