RSS

Introducere in Testul Szondi, Susan Deri

13 May

Un docum185%20Testul%20Szondient bogat, alcatuit din fotografiile unor bolnavi mintal, testul Szondi este unul dintre cele mai interesante instrumente de evaluare a personalitatii normale si patologice: el testeaza reactiile subiectilor in fata acestor fotografii, fiind utilizat in psihologia judiciara, mai ales in criminologie, dar si in orice clinica psihiatrica.
Se adreseaza studentilor si cercetatorilor din domeniile psihologiei, precum si tuturor celor interesati de acest domeniu.

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on 13 May 2009 in O carte buna

 

Tags: , , , , , , ,

3 responses to “Introducere in Testul Szondi, Susan Deri

 1. Razvan Faur

  14 May 2009 at 4:39 AM

  Asociatia Psihologilor Americani si Societatea Britanica de Psihologie considera ca acest instrument nu este valid, datele stiintifice indicand slaba sa fidelitate si ineficienta masurarii constructului de personalitate. Mai mult, utilizarea sa in clinicile de stat este interzisa. Firmele americane de asigurari de sanatate nu suporta cheltuielile necesare evaluarilor psihologice cu astfel de instrumente ineficiente si nevalidate stiintific.
  Un pic de lectura cu mintea deschisa despre aspectele psihometrice ale testelor psihologice nu ar strica. Sau mai simplu: ce anume imi dovedeste ca testul masoara ceea ce sustine ca masoara?
  Numai bine.

   
  • Loredana Ionascu

   14 May 2009 at 4:56 PM

   Pana una alta noi traim in Romania si atata vreme cat formarile in tehnici proiective, respectiv testul szondi sunt acreditate si recunoscute de Colegiul Psihologilor, acest lucru denota faptul ca testul este acceptat ca instrument de evaluare psihodiagnostica. De asemenea este acceptat si in cercetarile masteranzilor si doctoranzilor. Pe de alta parte avand la dispozitie o multitudine de teste proiective cei care ii pun la indoiala validitatea cu siguranta nu il vor folosi. Suntem liberi sa alegem.

    
 2. Iosif

  14 September 2009 at 6:25 PM

  Si eu am folosit Szondi in timpul facultatii. Nu mi s-a parut cine stie ce dar era una din cerintele de la tehnici proiective.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: