RSS

Palaria mov

27 Oct

De mult, am citit undeva ceva care mi-a placut foarte mult. Pe vremea aceea nu ma placeam,
credeam despre mine ca sunt prea grasa, prea scunda, prea stearsa. Nu eram, am aflat acest lucru mai tarziu, cand am invatat sa ma accept si sa ma iubesc.
Am cautat, de-a lungul timpului, acele cuvinte pentru a le reciti. Nu le-am mai gasit…pana azi.

Femeia…
La 3 ani: Se priveste si se vede regina.
La 8 ani: Se priveste si se vede Cenusareasa
La 15 ani: Se priveste si vede sora cea urata (Mama, nu pot merge la scoala aratind in halul asta!!)
La 20 de ani: Se priveste si se vede “prea grasa/prea slaba, prea inalta/prea scunda, prea cu parul lins/prea creata”- dar decide sa iasa oricum
La 30 de ani: Se priveste si vede “prea grasa/prea slaba, prea inalta/prea scunda, prea cu parul lins/prea creata”- dar decide ca nu are timp sa se aranjeze, asa ca iese oricum
La 40 de ani: Se priveste si vede “curata” si iese oricum.
La 50 de ani: Se priveste si vede “Sunt eu” si merge oriunde isi doreste
La 60 de ani: Se priveste si isi reaminteste de toti oamenii care nu se mai pot privi in oglinda. Iese si cucereste lumea.
La 70 de ani: Se priveste si vede intelepciune, trisete si abilitate, iese si se bucura de viata
La 80 de ani: Nu mai pierde vremea sa se priveasca. Isi pune palaria mov si iese sa se bucure de lume.
Poate ar trebui, toate, sa purtam mai devreme palaria mov!

Tu ce crezi despre tine? Cand vei purta palaria mov?

 
5 Comments

Posted by on 27 October 2011 in Dezvoltare personala

 

Tags: ,

5 responses to “Palaria mov

 1. Trudi

  29 October 2011 at 1:08 PM

  Eu mă cred frumoasă în felul meu. Dacă Dumnezeu nu mi-a dat frumusețe fizică așa cum aș vrea eu, înseamnă că mi-a dat-o pe cea interioară , care eu încerc s-o valorific în fiecare zi, puțin câte puțin. Eu port pălăria mov în fiecare zi :).

   
 2. Solidaster

  30 October 2011 at 10:45 AM

  Salutare.Interesante aceaste ganduri.Iar despre palaria mov,cred ca este timpul sa o asez frumos si eu pe minunata podoaba capilara pe care o am si sa ies oricum.Am fost inconjurata de multe probleme si acum incep sa descopar ce inseamna sa cresti,sa gandesti si sa trasiesti pozitiv.Sunt in proces de transformare si pot sa spun ca este greu,dar compensator.Sunt o femeie frumoasa la cei 36de ani,dar am lasat mereu invidia celorlalte sa ma trimita mereu in carapacea pe care singura mi-am construit-o.Citesc tot ceea ce tine de dezvoltare personala,psihologie,filosofie si experientele altora de succes iar apoi incerc sa ma cunosc mai bine si sa ma dezvolt in armonie cu eul meu interior si cu lumea in care traiesc.O zi buna iti doresc si la mai multe postari :))

   
 3. Catalina

  27 November 2011 at 12:47 PM

  eu cred ca e un pic exagerata perspectiva asta metaforica, prin simplul fapt ca nu are nimic cu realitatea. o femeie matura, batrana, nu e mai inteleapta sau mai convinsa de frumusetea si unicitatea ei, sigur nu mai mult decat a fost pana in acel moment. e doar indiferenta.
  e foarte evident si de ce, nu incearca sa mai impresioneze pe nimeni. ajunsa la punctul ala, tot ce era fecund in ea s-a pierdut, foarte probabil are deja copii si nepoti, un sot…etc etc. spune ce vrea, cum crede, e indiferenta si de cele mai multe ori mai egoista, pentru ca in etapa asta se poate descatusa de toate temerile ei inutile. e un ciclu firesc, asta zic!

   
  • Loredana Ionascu

   27 November 2011 at 4:26 PM

   Aceste randuri nu-mi apartin, sunt preluate, dar sunt de acord cu ele. Personal cred ca acceptarea felului in care esti, cu bune si rele, cu defecte si calitati, vine cu varsta, ca si intelepciunea. Nu cred ca o femeie devine indiferenta in timp ci mai degraba devine constienta de valoarea ei.
   Eu cred ca o femeie se poate infrumuseta si pentru ca acest lucru ii da o stare de bine, pentru ca are grija de ea, se iubeste pe sine, si nu doar pentru a impresiona pe cineva anume.

    
 4. Ana

  6 June 2012 at 3:24 AM

  astazi 06.06.2012 ora 06.21 (ce zi, ce ora) voi incepe sa port palaria mov cu drag si respect!!!! Cu drag si respect Ana 24 de ani !

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: