RSS

Marile potentiale iubiri

14 Nov

Se intampla sa aud in jurul meu vorbindu-se cu nostalgie despre marile iubiri. Trecute, apuse dar neingropate. Ca poate, cine stie, timpul va trece si ea, iubirea, se va relua de unde a ramas.
Fiecare dintre noi, se pare, a intalnit la un moment dat o iubire ce-a fost sa fie imposibila. Dar daca era sa fie posibila, ar fi fost o poveste tare frumoasa.
Pai tocmai de aceea parea ca ar fi putut sa fie cea mai cea, pentru ca fuse imposibila si nu s-a consumat. De obicei aceste povesti par rupte din cartile cu final de tipul “si au trait fericiti pana la adanci batraneti”. Dar dati-mi voie sa va spulber visul si sa va spun ca nu este asa. Sau poate, rar este asa.
Pana si in aceste povesti, ea are o zi proasta si nu mai este asa mieroasa cu el, iar el, nervos fiind, isi descarca frustrarile in calea ei.Pentru ca suntem oameni chiar si cand traim povesti de dragoste. Pentru ca nu cunosti pe cineva pana nu traiesti o vreme cu el, sub acelasi acoperis. Si nu-l cunosti cu adevarat decat dupa ce vezi cum reactioneaza la greu si la bine, la boala si saracie, la nervi si bucurie.
Cu totii avem si parti urate si zile proaste. Asa ca, ma-ntreb, marea potentiala iubire ar fi trecut intacta de marile descoperiri?
Sta in natura noastra sa ne dorim ce nu avem si sa credem ca “dincolo era mai bine”. Cu cat este mai imposibila o poveste care a inceput frumos, cu atat ni se va parea ca ar fi fost “aceea” pe care o asteptam. Si-apoi tocmai faptul ca nu se consuma o face mai savuroasa si pasionala. Si ce invatam noi inca de mici? Ca aceea e iubirea ce ne trebuie. Aceea care are pasiune, un strop de mister, care se joaca cu noi si nu arata clar ce vrea.
Si uite asa, cu ochii dupa un anume ambalaj, pierdem din vedere esentialul. Pana la urma, orice poveste poate fi o mare iubire si ce parea a fi marea iubire, nu a fost decat o poveste. Depinde doar de noi ce alegem sa facem cu ceea ce intalnim.

Advertisements
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: