RSS

4. Confidentialitate

Protejarea confidentialitatii

Art. VI.2. Psihologii vor proteja confidentialitatea tuturor informatiilor adunate în timpul activitatilor lor profesionale si se vor abtine de la dezvaluirea informatiilor pe care le detin despre colegi, clientii colegilor, studenti si membrii organizatiilor, exceptie facând situatiile: pentru protectia sanatatii publice, pentru prevenirea unui pericol iminent, pentru prevenirea savârsirii unei fapte penale sau pentru împiedicarea producerii rezultatului unei asemenea fapte ori pentru înlaturarea urmarilor prejudiciabile ale unei asemenea fapte. Divulgarea, de catre psihologi, a unor date care le-au fost încredintate sau de care au luat cunostinta în virtutea profesiei, daca aceasta este de natura a încalca clauza de confidentialitate, este interzisa.

 Limitele confidentialitatii

Art. VI.3. Psihologii clarifica ce masuri se vor lua pentru protejarea confidentialitatii si ce responsabilitati familiale, de grup ori comunitare au pentru protejarea confidentialitatii, atunci când desfasoara activitati de cercetare sau ofera servicii. Înainte de primirea consimtamântului psihologul va informa clientul cu privire la limitele confidentialitatii si conditiile în care acesta poate fi încalcat, precum si asupra utilizarii posibile a informatiilor rezultate în urma activitatii sale.

 Dezvaluirea de informatii

Art. VI.4. Psihologii pot împartasi informatiile confidentiale cu altii numai cu consimtamântul celor vizati ori de o asa maniera încât cei vizati sa nu poata fi identificati, exceptie facând situatiile justificate de lege sau în circumstante de iminenta sau posibila vatamare fizica sau crima.

 

4 responses to “4. Confidentialitate

 1. Roberta

  9 May 2011 at 8:27 AM

  As avea nevoie de ajutor sa pot sa imi inving o frica pe care o am in mine..

   
 2. Ioana Rus

  11 May 2012 at 9:37 PM

  buna seara. ma numesc rus ioana ,sunt clasa a 10-a si mi-as dori ca pe viitor sa devin psiholog. majoritatea prietenilor mi-au spus ca nu este o meserie de viitor si ca ar fi bine sa ma orietnez spre altceva a, psihologia punand-o pe locul 2, insa eu nu am aceeasi parere. v-as ruga frumos sa-mi spuneti cat de greu se ajunge un psiholog bun, unde si cum pot lucra. daca ati dori as dori cateva informatii. am incercat sa caut pe internet dar nu am gasit nimic folositor. va urez un week-end placut.

   
  • Loredana Ionascu Andrei

   13 May 2012 at 5:11 PM

   Draga mea,
   atunci cand iti place o profesie, nimic nu ti se mai par greu. Ca in orice domeniu, daca muncesti si esti serioasa, vi avea si rezultate si satisfactii.
   Dupa terminarea facultatii poti alege un master sau/si o formare, in functie de specialitatea pe care doresti sa o urmezi. poti lucra atat in sectorul public cat si in cel privat.
   Este o profesie care presupune sa te pregatesti si sa inveti toata viata, nu poti incheia niciodata pregatirea, pentru ca este necesar sa fii la curent cu tot ce se schimba sau apare nou.
   Indiferent de ce vei alege, multa bafta si succes in viata!

    
 3. Cristina

  15 July 2012 at 9:15 PM

  As dori doar un simplu sfat

   
 
%d bloggers like this: